Madagascar 2016

7 november 2016

image
Op de luchthaven in Tana overvalt de hitte ons. Het is een heel gedoe om alle bagage bijeen te houden terwijl iedereen de strenge douane probeert te passeren. Er worden vooral veel stempels gezet, paspoorten worden aandachtig bestudeerd, elektronisch vingerafdrukken genomen … uiteindelijk zijn we erdoor en kan de missie beginnen.

Na een vermoeiende reis en een bijzonder korte nacht in een vlooienbed is de eerste groep naar Ampasimajeva vertrokken. Een andere groep is met de MAF (organisatie die met kleine vliegtuigen hulpmissies ter plaatse brengt) naar Fianarantsoa vertrokken, heeft patienten getrieerd en brengt de operatiezalen in gereedheid om de volgende dag om 8u de eerste ingreep te doen. Het resterende deel trotseert per “luxecar” gedurende 13u de Malgasche wegen en de warmte, het laatste uur in het stikkende donker.

image image
Op voor dag en dauw , busjes staan klaar voor de lange rit Schitterende landschappen met de prachtige rijstvelden
image image
De armoede van de mensen De erbarmelijke toestand van de wegen

Een hele dag rijden, vermoeiend maar ook boeiend: de meeste hebben het al eens meegemaakt, maar toch geraken we er niet op uitgekeken …

image image
Even uitstappen om wat te bekomen Locaal transport
IMG_7328 image

Wat we liever hadden vermeden maar niet gelukt is…. de duisternis valt, we zullen nog enkele uren in het donker moeten rijden, niet evident met de toestand van de wegen.

image image

Morgen vliegen we erin ! Afspraak om 7u voor het ontbijt en dan richting ziekenhuis naar de patienten die ons verwachten …

8 November 2016

Vandaag was voor iedereen al een drukke dag. De MKA artsen en de plastische chirurg werken broederlijk naast elkaar in dezelfde zaal. De eerste patiënt van de plastische moest wegens een defect van de huid door een oude brandwonde een huidflap uit de buik krijgen. Dit soort ingreep vergt een uiterste concentratie en vaardigheid van de chirurg, niet evident in deze hitte (geen airco bij 32 graden).

10 november 2016

Zowel  In het ziekenhuis waar de MKA’s, de plastische heelkunde en tandheelkunde gebeurt, als in de “polikliniek” bij zr. Isabelle waar de oftalmologie doorgaat wordt er veel werk verzet. Meestal laat terug, eten, douchen en vlug in bed want de volgende dag gaat de wekker om 6u30.

11 november 2016

image image
Deze man kwam radeloos naar het ziekenhuis nadat hij was overvallen en in het gezicht geslaan met een knuppel. Al zijn bezittingen werden gestolen. Hij had een breuk van zijn kaakbeen maar erger nog ook zijn oogkas was gebroken en zijn oog zwaar beschadigd. De oftalmologen hebben uren geopereerd (tot 22u!!) om ervoor te zorgen dat hij zijn oog kon behouden. Vermoedelijk zal hij wel veel zicht verloren hebben. Ondertussen meldt zr. Isabelle dat de man al contouren begint te zien.
image image image
Oftalmologie aan het werk :
image image
Ann bezorgde al 200 mensen een bril.
image IMG_7253

Caroline doet naast helpen bij de oftalmologen nog heel wat meer. Als ambaimagessadrice van H.E.L.P. vzw heeft ze al veel voorbereidend werk gedaan voor de praktische organisatie van de missie zodat wij veilig op onze bestemming geraken en ginder zo comfortabel mogelijk logeren. Als goede “huismoeder” waakt ze over haar geldkoffer vol met Ariary’s en aangezien 1 euro overeenkomt met +/- 3500 Ariary’s …..

image image
Deze jongen heeft een reusachtig gezwel. Hij wordt volgende week geopereerd.

Virginie werd reeds tweemaal geopereerd in Manakar, de MKA chirurgen zullen hun uiterste best doen om het resultaat van hun voorgangers (lokale artsen? Andere buimageitenlandse missie?) te verbeteren.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook in de tandheelkunde is er telkens weer een  overvolle wachtzaal .

Deze jongens kijken mee naar een behandeling maar zien het even niet meer zitten .

 

image

 

 

 

 

 

Oh nee, straks moet ik ook …..

image

 

 

 

 

 

 

Maar dan zijn ze toch superflink ! Een voorbeeld voor veel van onze kinderen .

image

 

 

 

 

 

 

Tandarts Veerle geeft opleiding aan assistente

 

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aangezien er geen mogelijkheid is om het ziekenhuispersoneel in het weekend aan het werk te krijgen  en wij ook even wat rust  kunnen gebruiken , hebben we een uitstap gemaakt  naar Camp Catta….eindelijk kunnen vertrekken … met 4uur vertraging !  Genoten met volle teugen van de prachtige natuur van l’ile Rouge

image

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar toch altijd weer dat “dubbel” gevoel bij het zien van de verdere achteruitgang van de natuur ( erosie door massaal hakken van bomen…) en het uitzichloze bestaan van de bevolking met massa’s kinderen zonder toekomst.

 

 

image

 

 

 

 

 

 

 

Ondertussen zijn Frank, Annie , Patrick en Annick op prospectie naar de nieuwe locatie  in het westen….nog niets gehoord gezien de moeizame communicatiemogelijkheden ….. we zien uit naar hun verhaal , binnenkort hier te volgen….

12 november

Het verslag van de prospectie naar een mogelijk nieuwe locatie in de toekomst : verslag van  Patrick M. ( anesthesist)
Terwijl Team Fiana zich klaarmaakt voor de weekenduitstap naar Camp Kata, vertrekken Frank, Patrick Annie en Annick naar Belo sur Tsribihina aan de westkust. Belo is niet meer dan een dorp, de belangrijkste economische aktiviteit resulteert uit de passage van toeristen op weg naar de Tsingis, een bekend natuurpark. Hier nemen ze met hun 4×4’s de “bac” over de rivier, eten snel wat in het plaatselijke restaurant, en stuiven dan verder over de zandpiste.

In de wijde omgeving is er nergens medische hulp te vinden. Daarom stichtten de “Soeurs de la Misericorde”, dezelfde kloosterorde die we kennen van in Vohipeno, er een dispensarium in samenwerking met Louvain Cooperation, een belgische organisatie verbonden aan de universiteit van Louvain la Neuve. We namen vorig jaar met beide organisaties contact op om een bezoek te organiseren. Dat de communicatie in Madagascar niet altijd vlot verloopt bleek uit het feit dat Soeur Odile kompleet uit de lucht viel bij onze aankomst. Onze eerste kennismaking met de accomodatie verliep dan ook redelijk chaotisch. Daar kwam gelukkig de volgende ochtend al verandering in toen we een paar ingrepen bijwoonden in de operatiezaal. Met zeer beperkte middelen trokken de plaatselijke chirurg en anesthesist zich meer dan behoorlijk uit de slag. Soeur Odile had ondertussen via de plaatselijke radio onze komst aangekondigd, en warempel kwam er ’s namiddags een patient met een gespleten lip opdagen, die we met succes konden opereren. Alle partijen waren nu overtuigd van de mogelijkheid van een toekomstige missie van team MKA en tandheelkunde op deze lokatie. Blijkbaar zal er geen gebrek zijn aan patienten, want bij ons vertrek waren er alweer een paar uit de brousse komen opduiken. Ze zullen nog een jaartje geduld moeten uitoefenen….

Frank kijkt toe als het plaatselijke team gaat beginnen aan een appendicectomie.IMG_0682

 

 

 

 

 

 

 

De rollen omgekeerd: Frank en Annie bij de eerste operatie voor gespleten lip in Belo.

IMG_0689

 

 

 

 

 

Voor grote instrumenten is er geen plaats in de sterilisator.

IMG_0773

 

 

 

 

 

 

Als we volgend jaar kindjes willen verdoven zal onze investering in een draagbaar anesthesietoestel zeker van pas komen naast deze rudimentaire apparatuur.
IMG_0801

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14 november 2016

Vandaag staat een langdurige  operatie op het programma bij de plastische . Eliane is als kleuter ernstig verbrand door tegen een kachel te  vallen . Het littekenweefsel  beperkt de beweeglijkheid van haar linker arm heel erg.

 

image

 

 

 

 

 

 

De arm wordt losgemaakt en de huid hersteld via een huidflap.

Een Malgasche arts assisteert en wordt opgeleid.

image

 

 

 

 

 

 

 

 

De wonden worden zorgvuldig ingepakt door Anissa.

image

 

 

 

 

 

 

 

Er wordt veel aandacht besteed aan hygiëne en verversen van verbanden .

 

image

 

 

 

 

 

 

Voor het wisselen van de verbanden wordt handig gebruik gemaakt van het nieuwe anesthesietoestel ( te pijnlijk zonder anesthesie)

 

IMG_0943

 

 

 

 

 

 

het nieuwe anesthesietoestel :

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eliane mag nu rustig ontwaken in de recovery

 

image

 

 

 

 

 

 

 

Ook de MKA chirurgen werken hard door :

Savaf  is met hoge verwachtingen 300km  met taxibrousse naar Fianarantsoa gekomen , hij  is een beetje bang voor de operatie maar houdt zich sterk . Ik probeer hem gerust te stellen.

 

 

image

 

 

 

 

 

 

 

 

15 november 2016

 

 

 

We zijn tussendoor vlug eens Eliane gaan bezoeken op haar kamer waar ze ligt met 5 andere patiënten. Ze stelt het goed , haar zeer bezorgde ouders wijken geen cm van haar bed. Annick is al gestart met postoperatieve kine.

 

image

 

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Estelle is net wakker na haar ingreep van gespleten verhemelte die heel vlot verlopen is, nog vlug een foto voor ik ze  naar de zaal breng waar haar nog zeer jonge mama op haar wacht.

 

image

 

 

 

 

 

 

Weer druk vandaag in het operatiekwartier

MKA en plastische heelkunde werken in dezelfde operatiezaal om de anesthesie te optimaliseren (af en toe valt er een toestel uit en dan is één zaal handiger en veiliger) . Het nieuwe anesthesietoestel waarvoor  veel mensen meegesponsord hebben ( dankuwel !!! ) werkt fantastisch goed. Patrick wou het meenemen op prospectie naar Bélo maar de andere  anesthesisten  konden het niet missen in Fianarantsoa wegens het druk operatieprogramma.

Alexandra geeft het beste van zichzelf terwijl ze veel bijleert bij het assisteren bij de MKA operaties.

 

image

 

 

 

 

 

 

 

het MKA team in volle concentratie :

 

IMG_7239

 

 

 

 

 

 

IMG_0949

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook oftalmo draait op volle toeren :

Gedurende het hele jaar verzamelt Ann een gigantische collectie brillen waarvan ze verschillende ook van glazen voorziet. Alles is mooi geordend volgens dioptrie en  grootte van de montuur . Er zijn ook zonnebrillen . Indrukwekkend!

 

imageimage

 

 

 

 

 

 

IMG_7231

 

 

 

 

 

 

de oogartsen hebben bijzonder veel werk, ze kloppen vele uren, het aanbod van patiënten is bijzonder groot.

IMG_7257

 

 

 

 

 

 

 

IMG_7307

 

 

 

 

 

 

 

In het bloc operatoir van het ziekenhuis is dr. Jean Drsolo verantwoordelijk voor de coördinatie en ook voor de recrutering van patiënten voor de missie.

image

 

 

 

 

 

 

 

image

 

 

 

 

 

 

 

 

het team oftalmo komt “op bezoek” in het ziekenhuis :

“Woensdag bezochten we met het team oftalmo het universitair Z-H, verderop, waar het team plastische, mond-en kaakchirurgie en tandarts werkzaam waren. We waren onder de indruk vd armoedige kamers, maar eveneens van het fantastisch werk dat ons team daar verzet”
Carine

IMG_1407

IMG_1410

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook veel patiënten in de “polikliniek” tandheelkunde waar we werken , lekker warm met de zon op ons gezicht ( ruiten zijn gesneuveld en het gescheurde gordijn is te klein om ons af te schermen) , de geurtjes nemen we erbij….

 

imageimage

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op het einde van de missie worden de meeste patiënten nog eens op controle gezien :

wachtzaal ……. juist, oogheelkunde !

 

foto

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze jongen heeft een zeer ernstige afwijking waarbij ook de neus betrokken is.

 

image

 

 

 

 

 

 

 

Het resultaat geeft hem een ander leven en onze ploeg een enorme voldoening.

image

 

Deze dame heeft een parotistumor ( speekselklier) .

image

 

 

 

 

 

 

 

Enkele dagen later poseert ze dolgelukkig voor de foto

 

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Savaf  houdt nog steeds zijn hoofd vast en blijft ernstig kijken..

Morgen mag hij een lange reis terug naar huis maken met taxibrousse

 

IMG_0651

 

 

 

 

 

 

Adeline laat haar mama niet los.

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De mobiliteit van Eliane haar arm is al na enkele dagen , verbluffend. Annick geeft haar voor ons vertrek nog instructies voor de verdere revalidatie

 

IMG_0812

 

 

 

 

 

 

 

 

image

 

 

 

 

 

 

plastisch chirurg Rudolf ziet  Eliane voor de laatste maal tijdens deze missie. Dr Jean Soloniaina is erbij, de mama stelt alle verdere hoop op hem want deze chirurg met interesse in plastische heelkunde zal instaan voor de nazorg van de patiënten. Het is zeer belangrijk dat deze goed gebeurt zoniet gaat een deel van het geleverde werk terug verloren.

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naast zijn medische activiteiten zorgt Frank ook nog voor de “verbroedering” met zusters en broeders ter plaatse. Eveneens zeer belangrijk want hun medewerking is absoluut nodig om de patiënten op het juiste moment op de juiste plaats te krijgen.

Frank  ( links op de foto ! ) met zuster Isabelle en met de bisschop :

IMG_7600

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En terwijl wij dit allemaal mochten beleven in Fianarantsoa zat het team in Ampasimanjeva ook niet stil. Lees ook verder de beklijvende getuigenis van Patrick.

 

IMG_0942

 

 

 

 

 

 

IMG_0903

 

 

 

 

 

 

IMG_0956

 

 

 

 

 

 

IMG_0866

 

 

 

 

39 Reacties

 1. birgitte vangehuchten

  Goeie reis en zorg goed vr mekaar !
  Birgitte

  Antwoord
  • Lynda

   Goede reis en ik volg jullie wel via je blog Groeten aan Peter !

   Antwoord
 2. annick mermans-moons

  We kijken er weer naar uit, naar de lachende gezichtjes en de warme zeer dankbare mensen, het geeft ons telkens weer een positief gevoel!

  Hopelijk kunnen we weer veel mensen helpen, die nu al onderweg zijn naar ons vanuit alle hoeken van Madagascar en soms dagen door de brousse moeten reizen. Soms zelfs te voet!

  En Birgitte we gaan je goede raad zeker opvolgen, we zorgen altijd zeer goed voor elkaar, alles is dan ook piekfijn voorbereid door het bestuur van H.E.L.P! Bedankt allemaal, ook Marianne voor de nieuwe blog en opbeurend gedichtje!

  Afrika blijft Afrika, avontuur verzekerd! we love it, Annick xxx

  Antwoord
  • Patricia Van de Velde

   Beste Annick en Patrick,

   Ik wens jullie allen een mooie missie in het verre maar toch ook mooie Afrika!
   Het worden beslist weer intense en ook lange dagen maar ik hoop dat de blije patiënten jullie de nodige energie geven om door te gaan!
   Van harte!
   Patricia Van de Velde

   Antwoord
 3. annemieke foubert

  Langs deze weg wil ik jullie nog veel succes wensen met jullie volgende missie in Madagascar.
  Jullie zullen weer hard werken en veel mensen helpen.
  Fijn dat we dit weer kunnen volgen via de blog.
  Het ga jullie daar goed en wees voorzichtig.

  Antwoord
 4. stefaan deboosere

  Marianne en C°

  Goede reis,
  er zullen weer veel mensen geholpen zijn, ik ben zeker dat ze uitkijken naar jullie komst !

  Stefaan

  Antwoord
 5. Rita en Johan

  Heel veel succes met jullie missie!
  Jullie zullen veel mensen in nood kunnen helpen!
  Dikke duim!
  Johan en Rita Crevits

  Antwoord
 6. Bram desmet

  Blij te horen dat jullie goed geland zijn in Madagascar. Veel succes allesinds en hopelijk vlug een nieuwtje op de blog.

  Grtz Bram.

  Antwoord
 7. Sabine De Vos

  Beste H.E.L.P’ers, beste Annick en Patrick,

  Als het goed is zijn jullie nu volop bezig met het allerbeste van jullie zelf te geven.
  Ik wens jullie daarbij heel veel succes en energie (na de vermoeiende reis!).
  In moeilijke omstandigheden helpen jullie mensen/kinderen die op zich al een heel moeilijk leven hebben.

  “Het is niet moeilijk het goede te herkennen, maar wel het in daden om te zetten.” Confucius

  Warme groet,
  Sabine

  Antwoord
 8. Claire

  Een toffe groepsfoto en leuk bekenden te zien….
  Aan jou Marianne en Peter veel gedacht… Ondertussen zijn jullie volop aan het werk…. Brokje troost, hoop, een ander gezicht te krijgen. Mooi is jullie missie!
  Verliep de reis goed?
  En de hitte… Zonder airco … Deze ervaring ken ik van in India en Sri Lanka en dat wen je niet.
  Maar door de steun en het enthousiasme van de groep vliegen jullie er weer elke dag in.
  Ik blijf jullie volgen… En denk elke dag aan jullie, dat het succes,mag hebben, wat jullie doen.
  Ik heb de foto van het Anesthesietoestel dat jullie hebben aangekocht doorgestuurd naar vrienden die jullie hebben gesteund…
  Leef mee….veel liefs, Claire

  Antwoord
 9. Sofie

  Veel succes! Ik volg jullie ook op de voet iedere dag!
  Groetjes,
  Sofie (webdesigner 😉 )

  Antwoord
 10. Denise

  Beste Peter & Marianne en alle medewerkers

  We hebben genoten van de nootjes ten voordele van de missie : maar het doet nog meer deugd om te zien waartoe de steun kan leiden.
  Ondanks de zwarte dag op politiek gebied moeten we toch blijven geloven dat elk gebaar toch een stap vooruit is voor de mensen en vooral voor degenen die niets hebben.
  Doe zo voort.
  Met Pauline gaat ondertussen alles goed. Morgen gaan de draadjes eruit. Maar wat zouden wij klagen …
  Zorg ook goed voor elkaar.
  En probeer (ondanks de hitte) zoveel mogelijk mensen een beter leven te geven.
  P.S. Hier is het nat en kil.

  Tot later
  Denise & co

  Antwoord
 11. Steven

  succes en stel het goed
  geniet ervan en zij zullen er ook van genieten

  Steven

  Antwoord
 12. Hilde en Peter Dewit Lissens

  We wensen jullie een succesvolle missie en veel gelukkige mensen die van hun kwalen verlost zijn.

  Antwoord
 13. Nicole Grillet

  Het ga jullie zeer goed. heel veel groeten Nicole

  Antwoord
 14. Zr. Claire Boelens

  Bij jullie is het heel warm… Hier is het nat – veel régen en daardoor vallen de bladeren nu vlug van de bomen. Maar een mooi tapijt op het gras…
  Ondertussen al veel kinderen kunnen helpen… En geslaagde operaties die hen hoop geven – een ander gezicht- beter kunnen spreken- bete kunnen eten….
  Jullie doen fantastisch mooi werk en dat is voor jullie ook hoopvol… Zien dat het geluk en de vreugde weer een stukje deel wordt van hun leven, door jullie grote inzet.
  Ik hoop dar jullie s’ avonds tijd hebben om even op avond te open en genieten onder een mooie,zonsondergang ….
  Het ga jullie goed.
  Marianne en Peter, ik was jullie vergeten vragen tot hoe lang jullie weg zijn…
  Werkt het internet… Benieuwd naar jullie foto’s….
  Herfstgroetjes, Claire

  Antwoord
 15. Kristin Dams

  Beste Benoît, Frank en alle medewerkers,

  we denken aan jullie en duimen mee voor een succesvolle missie!!

  Johan en Kristin

  Antwoord
 16. Trui

  Fantastisch wat jullie daar doen! xxx

  Antwoord
 17. Mieke Lammens

  Chapeau voor jullie.
  Onder de indruk van dit mooi project.
  Veel courage bij de vroege wekkers!

  Antwoord
 18. Monique Helon - Bernard

  Veerle & Frank en alle medewerkers.
  Grote bewondering voor jullie fantastisch werk in Madagascar !

  Antwoord
 19. Johan en Rita

  We wensen jullie heel veel succes in alles wat jullie doen!
  Carine, een grote bewondering voor u dat jij je op deze manier wilt inzetten voor mensen in nood!
  Dikke duim 👍
  Fijne groetjes en hou je goed,
  Johan en Rita.

  Antwoord
 20. Sjoerd & Annick

  Lieve vrijwilligers,

  Het is telkens weer fantastisch wat jullie daar doen.
  Veel moed voor de laatste week.

  Wij zijn met onze gedachten bij jullie!
  Sjoerd & Annick

  Antwoord
 21. Viktor Capiau

  Heel veel succes, doe zo verder 🙂

  Antwoord
  • Julie Capiau

   Jullie zijn de beste ouders! We zijn fier op jullie! Nog veel succes aan jullie allemaal!

   Antwoord
 22. An De wilde

  Draag goed zorg voor Marianne zo vroeg in de morgen, een liedje zingen kan wonderen doen!
  Succes daar!
  An en Philippe

  Antwoord
 23. Sofie Meersseman

  Fantastisch dat jullie weer zoveel mensen kunnen helpen onder zulke primitieve omstandigheden, veel succes nog en heel veel groetjes van Sofie, Martijn en Joanne

  Antwoord
 24. Koen, Ann en Moe

  Hallo Veerle, Frank en de hele companie. Wij zijn onder de indruk van wat jullie ook dit jaar verwezelijken. Foto’s zeggen soms meer dan de verhalen. Het ga jullie daar nog goed en tot weldra.

  Antwoord
 25. Christel Wullaert

  Super gedaan ! grt aan iedereen X

  Antwoord
 26. stien

  Beste allen,

  Net de blog gelezen: ik ben geëmotioneerd door de verschrikkelijke toestand van de mensen daar maar anderzijds bewonder ik alle mensen die tijdens deze missie weer het beste van zichzelf geven. Ik probeer alvast weer een sponsorprojectje te helpen op poten zetten.

  Heel veel liefs aan jullie allen,
  stien

  Antwoord
 27. Martine Hoste

  Zo mooi en hartverwarmend wat jullie daar allemaal realiseren ! Kan mij best indenken dat de mensen daar jullie enorm dankbaar zijn ! Veel goede moed en succes ! Whoopwhoop, geef er nen lap op !

  Antwoord
 28. Pauline Capiau

  Keep up the good work!! Mooie blog!

  Antwoord
 29. Edward De Wolf

  Top om te zien wat voor goed werk jullie allemaal weer aan het leveren zijn! Ik kijk al uit naar de vele verhalen. Keep up the good work en tot snel!

  Antwoord
  • Evelien staels

   Topdokters met een gouden hart! Super wat jullie doen en om deze mensen te helpen! Respect!
   Ik ben benieuwd naar de foto’s en verhalen!

   Antwoord
 30. Dominique

  Dikke duim voor het hele team!
  Ook leuk om jullie op deze manier aan het werk te zien
  groetjes aan mijn collega , Ann ;))
  Dominique (optiek Domino Gent)

  Antwoord
 31. Nicolas Vander Stichele

  Ongelofelijk mooi om te zien hoe jullie de mensen daar helpen. Hopelijk alles goed verlopen! Kijk al uit naar de verhalen en om jullie terug te zien!!!

  Veilige reis terug!

  Antwoord
 32. Dirk Lippens

  Marianne, Peter en het hele team: fantastisch wat jullie daar presteren, dit verdient bewondering en respect! Doe zo voort en behouden terugreis!

  Antwoord
 33. zr.Claire Boelens

  Deze avond tijd genomen om naar de indrukwekkende, schrijnende foto’s te kijken met de korte uitleg… het is fantastisch was jullie als groep hebben gedaan – het is niet onder woorden te brengen als ik deze foto’s zat te bekijken. Het is ongelooflijk wat jullie hebben gepresteerd. Een GROTE proficiat aan het ganse team, want jullie hebben een brokje nieuw leven gegeven aan hen – hoop voor de toekomst. Vermoeid maar gelukkig teruggekeerd mogen jullie terugblikken om wat mogelijk is geworden en wat jullie hebben verwezenlijkt. Deze families, deze mensen dragen jullie zeker een warm hart toe…
  Marianne en Peter, bedankt omdat ik mocht delen in jullie missie…
  Claire

  Antwoord
 34. Mieke Marynissen

  echt indrukwekkend wat jullie daar presteren, maar ook zo ontzettend confronterend….wat een team!
  groetjes
  Mieke en Koen

  Antwoord
 35. Bvquicky

  Bijzondere pathologie die hier toch niet zo frequent voorkomt..
  Moet voor die mensen ENORM waardevol zijn wat jullie daar doen!!! En dat moet ook bijzonder veel voldoening geven om toch een beetje hulp te kunnen bieden ondanks de schrijnende omstandigheden…
  Van zodra ik tijd heb, kom ik meehelpen!!!
  Top prestaties, echt indrukwekkend!!!

  Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *